Referat: IK Gauthiod Dam - Vänersborgs FK

Då har vi äntligen börjat att spela träningsmatcher och vi börjar hemma mot Vänersborgs FK.
VFK spelade i Div.1 i fjol så vi visste på förhand att vi skulle möta ett riktigt bra lag.
Och vi gör en riktigt kanon insats med tanke på att vi ska spela ihop ett nytt lag med yngre spelare, nya spelare som kommit in i truppen och dom som var med i fjol.
Vårt focus var på förflyttningar, press och bolltrygghet.
Detta gör vi riktigt bra, med lite justeringar så kommer det att bli kanon.
Matchen startar som vi vill med bra förflyttningar och några bollvinster högt upp i plan.
Vi vågar även spela runt bollen med skapar dock inte mycket.
I 9 minuten gör dom 1-0, vi har ett bolltapp där dom avslutar med skott som det blir retur på som dom petar in.
Vi hänger inte med huvudena utan kör på som vi kommit överens om och i 13 minuten gör vi 1-1, vi tar oss förbi efter kortlinjen och spelar in till Frida som får göra mål i sin debut!
Match förstätter på samma vis där inget lag lyckas att låsa upp försvaren.
I minut 35 kommer dock 1-2 efter ett missförstånd som gör att deras spelare kommer igenom och skjuter på Hanna O men på returen som blir sätter dom.
Vi kämpar vidare och i minut 42 kommer 2-2. Vi får en fripark 5 meter in på deras planhalva som Hanna G lägger, Ida blir fri och sätter.
Andra halvlek blir som första men VFK har lite mer boll och vi får jaga lite mer första 20.
I minut 67 gör dom också 3-2, vi går bort oss lite och dom får en omställning på oss med friläge och skott i mål.
Men vi har har god moral i laget och jobbar för varandra och kommer tillbaka och spelar riktigt bra fotboll med intensiv press och sista 25 är helt klart vår.
Vi borde haft en straff där dom river omkull Dalin, vi har skott i stolpen och ett bar bra skott utifrån med tyvärr inget mål och som det kan bli när man ligger på så får man en kontring på sej och det får vi, friläge och dom gör 4-2 i minut 89.